Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Bedre kontakt mellom innsatte og deres barn

Foreningen for fangers pårørende fikk fredag én million kroner. Midlene skal bidra til at innsatte foreldre får mer kvalitetstid sammen med egne barn.
I forbindelse med Stortingets behandling av Justisdepartementets budsjett for 2007 gikk Justiskomiteens flertall til felles merknad med Kristelig Folkeparti, inn for å øke bevilgningen med én million kroner for å dekke bidrag til tiltak for innsattes barn.

- Dette handler om de som rammes, men som ikke har gjort noe galt, nemlig barna. Å gi barna mulighet til å bedre kontakt med sine foreldrene er et viktig fremskritt. Det vil bidra til at lovbrytere lettere kan integreres i samfunnet igjen, sier justisminister Knut Storberget.

Justisminister Knut Storberget mener det er grunn til å gi honnør til Kristelig Folkeparti som har bidratt til å få midlene på plass.

Justisdepartementet samarbeider med en rekke offentlige og private frivillige organisasjoner. Samarbeidet skal blant annet bidra til å legge til rette for at lovbrytere skal kunne gjøre en innsats for å endre sitt kriminelle handlingsmønster. Foreningen for Fangers Pårørende spiller en viktig rolle i arbeidet overfor innsatte.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk