Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Arupsgate overgangsbolig i Oslo flytter

Leserinnlegg

Norges største overgangsbolig med sine 20 plasser må flytte ut av bygården i Arupsgate 3 i Oslo. Årsaken er at det nå skal opprettes et ungdomstiltak der for innsatte mellom15 og 18 år.

Det betyr at en 19 år lang historie med åpen soning i Arupsgate 3 nå nærmer seg slutten. Det startet i 1990 med Frigangshjem underlagt Ullersmo landsfengsel. Da flyttet Frigangshjemmet fra Østensjøveien til Arupsgate 3. I forbindelse med regionaliseringen i 2002 ble Frigangshjemmet omgjort til overgangsbolig og selvstendig enhet i Region øst. Flere av de ansatte som var med på oppstarten i 1990 jobber fortsatt i Arupsgate. Det vitner om en god og attraktiv arbeidsplass som må videreføres ved flyttingen.

Nå har Kriminalomsorgen en god mulighet til å etablere en moderne overgangsbolig i tråd med signalene i Stortingsmelding nr. 37. Beliggenhet, kapasitet og ikke minst lokaler blir viktige faktorer i dette arbeidet. Selv om innsatte i overgangsboligen skal ha frigang til skole eller arbeid er det viktig at overgangsboligen selv har tilfredsstillende lokaler å tilby de innsatte, de ansatte og våre samarbeidspartnere. Det er nå vi kan legge grunnlaget for å bli en attraktiv overgangsbolig for innsatte i dag og ikke minst i fremtidens Kriminalomsorg.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk