Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Arbeidsmiljøprisen til Leira

GODT ARBEIDSMILJØ: - Leira har vist at langvarig innsats gir gode resultater på arbeidsmiljøet - både i form av lavt sykefravær og høy trivselsfaktor, sa leder for SAK, Kristin Bølgen Bronebakk (til høyre) da hun i går delte ut prisen på 50 000 kroner til fengselsinspektør Roar Moholdt (til venstre) og fengselsbetjent Tore Stamnes.

Trondheim fengsel, Leira avdeling er tildelt Kriminalomsorgens arbeidsmiljøpris for 2005. Prisen på 50 000 får de for sin langvarige innsats for et godt arbeidsmiljø ved fengselet.

Arbeidet for å skape et godt arbeidsmiljø har høy prioritet i kriminalomsorgen. For å understreke denne betydningen og stimulere til et arbeidsmiljøfremmende tiltak, opprettet Det sentrale arbeidsmiljøutvalget (SAK) i 2003 en arbeidsmiljøpris som årlig kan deles ut til en enhet, avdeling eller gruppe.

Et imponerende engasjement
- Tilsatte i kriminalomsorgen har et stort press på seg. Fengslene er fulle, og friomsorgen skal håndtere flere oppgaver. Etaten utviser et imponerende engasjement i det daglige arbeidet. Det setter jeg stor pris på. Men kriminalomsorgens mange oppgaver kan ikke bare løses med personlig engasjement og dugnadsånd. Det må også arbeides systematisk for å skape gode arbeidsmiljø, sa SAKs leder, ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk, da hun delte ut prisen under kriminalomsorgens årlige fagkonferanse Faget i fokus.

Stor trivselsfaktor
I sterk konkurranse med fire andre nominerte enheter i kriminalomsorgen fikk avdeling Leira prisen for sin langvarige innsats for et godt arbeidsmiljø. Selv understreker de fordelen av å drive avdelingen etter en konsekvenspedagogisk metode. Pedagogikken tar utgangspunkt i et humanistisk menneskesyn som setter hvert enkelt individ i fokus. Dette fører til et tett forhold mellom innsatte og tilsatte og til en stor trivselsfaktor for alle parter. Fengselet har et svært lavt sykefravær, og de tilsatte føler at arbeidsformen gir inspirasjon og motivasjon i hverdagen.

Langvarig innsats
Det var derfor en tydelig stolt fengselsinspektør Roar Moholdt som i går kveld kunne motta prisen fra SAKs leder.

- En langvarig innsats for et godt arbeidsmiljø er minst like viktig som enkelttiltak som først og fremst er kreative og nyskapende. Leira har vist at langvarig innsats gir gode resultater på arbeidsmiljøet - både i form av lavt sykefravær og høy trivselsfaktor. SAK har lagt vekt på koblingen mellom faglig arbeidsmetode og arbeidsmiljø. Så da kunne vi vel ikke ha funnet en bedre anledning til å overrekke prisen enn på Faget i fokus, sa Kristin Bølgen Bronebakk.
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk