Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

181 nye fengselsplasser på Ullersmo og i Indre Østfold fengsel avdeling Eidsberg

Ullersmo fengsel utvides med 96 plasser og Eidsberg fengsel med 85 plasser. – En gledens dag, sier fengselsleder Bernt Nordhaug på Ullersmo.

Ullersmo-utvidelse11092015 003-2

Utvidelsene skal skje ved at det settes opp såkalte modulbygg i begge fengslene. Modulene leveres ferdige fra fabrikk og settes opp i fengslene. Byggene skal være klare til bruk i 2017.

 Det var justis- og beredskapsminister Anders Anundsen som fredag møtte opp på Ullersmo med nyheten om at det nå blir nybygg i de to fengslene. På bildet er Anundsen (t.h.) på vei til innergården på Ullersmo, sammen med f.v. stortingsrepresentant Anders Werp, fengselsleder Bernt Nordhaug og regiondirektør Jon Sverre Bråthen i kriminalomsorgens region øst.

- Vi trenger flere soningsplasser, og vi trenger å få dem på plass så raskt som mulig. Og dette er egentlig rekordraskt, sa Anundsen. Som grunner til at det behøves flere fengselsplasser nevnte han flere forhold, som at altfor mange står i soningskø, et for høyt belegg i fengslene og at flere fengsler er i så dårlig bygningsteknisk stand at hele eller deler av dem på et eller annet tidspunkt må stenges for rehabilitering.

- Dette er en gledens dag for Ullersmo, og for alle våre medarbeidere som legger ned mye og godt arbeid her. Vi har ventet lenge på dette. Og å bygge ut her er uten tvil en god investering, fordi vi har jo allerede fellesfunksjonene på plass i det eksisterende fengselet, sa fengselsleder Bernt Nordhaug under statsrådens besøk på Ullersmo.

Byggetiden for de nye modulene er anslått til 15 måneder fra det tas endelig beslutning om å bygge og til byggene kan tas i bruk.

Tidligere i år sendte Statsbygg, på anmodning fra Kriminalomsorgsdirektoratet, bygging av modulfengsler i Ullersmo fengsel og Indre Østfold fengsel avdeling Eidsberg ut på anbud. Det forelå da ingen beslutning om at det skulle bygges, men anbudsutlysningen ble gjort for å få et så godt som mulig grunnlag for å ta en beslutning om eventuell bygging. Nå er altså beslutningen om å bygge tatt, og pengene kommer til å inngå som en del av forslaget til statsbudsjett som legges frem i oktober.

Hvert av de to byggene har et brutto areal på 5700 kvadratmeter. I tillegg til fengselsceller får de arealer til bruk for skole, programvirksomhet og arbeid for de innsatte.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk